Image Alt

Urmați aceste strategii pentru recrutarea și menținerea angajaților

Goals transform a random walk into a chase

Mihaly Csikszentmihalyi

Este important să oferiți securitate emoțională și financiară angajaților dvs., deoarece forțele motivaționale să rămână cu compania noastră. Iată trei strategii pentru recrutarea și menținerea angajaților de succes.

Prima strategie vine din procesul de angajare. Când angajați oameni noi, trebuie să aveți abilități pentru a identifica potențialii candidați care dețin valori și etici similare și care vizează creșterea personală, inovația, cooperarea și munca în echipă. Potrivit colaboratorului antreprenorului, Sherrie Campbell, aruncați o privire la CV-ul lor și vedeți dacă au avut locuri de muncă de succes pe termen lung cu alte companii.

În continuare, plătește bine și antrenează-te bine. Nu este nevoie de mult pentru a obține loialitatea și munca grea din partea angajaților tăi. Când angajații tăi se simt în siguranță, ei se pot concentra mai atent pe performanța în rolul lor, ceea ce duce la creșterea producției lor.

Și în sfârșit, au un moral pozitiv. Ca angajatori, trebuie să te străduiești să creezi o cultură de pozitivitate, reciprocitate, incluziune și entuziasm. Conducerea dvs. este de a face ca angajații dvs., noi și bătrâni, să se simtă ca și cum ar face parte dintr-o familie extinsă. Când angajații tăi simt acea iubire, creează în mod natural un mediu de muncă sănătos și inspirat.